Denumirea firmei, marca și brandul

Ce este denumirea firmei?

Denumirea firmei este numele pe care îl dai firmei. Dacă îți imaginezi firma ca pe o persoană virtuală, denumirea firmei este numele acelei persoane.

 

Diferența dintre denumirea firmei, marcă și brand

Așa cum am văzut, denumirea firmei e un nume pe care tu îl dai firmei. În practică, apare pe facturi, contracte și pe actele oficiale ale firmei.

Marca e un semn pe care îl afișezi pentru un produs cum ar fi de exemplu un logo.

În practică, marca apare pe produs, pe reclamele companiei sau pe pagina de internet a firmei și îi ajută pe clienți să recunoască produsul. Pe o firmă poți lucra cu oricâte mărci vrei.

 

Câteva exemple:

Firma cu denumirea URSUS BREWERIES S.A. lucrează cu mărcile Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Stejar, Azuga, Peroni, Pilsner, Grolsch.

Marca vs Firma

 

Firma COCA-COLA ROMÂNIA SRL lucrează cu mărcile Coca-Cola, Fanta, Sprite, Cappy, Dorna.

Marca vs Firma

 

Înființează-ți firma în 5 minute pe site-ul Approd

 

Un brand e o noțiune abstractă care cuprinde experiența ta cu acea firmă.

Să luăm ca exemplu brandul Coca-Cola. Acest brand cuprinde: denumirea firmei, marca, amintiri cu produsele firmei sau cu reclame ale firmei și emoțiile pe care le simți când îți vine în minte acea marcă.

Brand

Denumirea firmei o obții de la Registrul Comerțului. 

Marca ține de viziunea ta, aceasta poate fi un cuvânt, un logo, o înregistrare audio (cum ar fi sunetul facut de leu inainte de anumite filme). Să presupunem că vrei sa îi dai viață sub forma unui logo. Pentru asta, poți colabora cu un designer grafic și o poți înregistra la OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

 

Cum verifici și rezervi o denumire pentru firmă de acasă, 100% online și gratuit?

Așa cum ai văzut, nu e neapărat ca denumirea firmei să fie identică sau să aibă vreo legătură cu marca sau cu numele site-ului firmei, deci denumirea firmei poate fi orice cuvânt sau combinație de cuvinte.

Registrul Comerțului are un serviciu online prin care poți să verifici denumiri și să îți rezervi în câteva minute o denumire pentru firmă. Pașii pe care trebuie să-i parcurgi pe site-ul registrului ca să rezervi denumirea firmei sunt aici.

 

 

Înființează-ți firma în 5 minute pe site-ul Approd

5